«Η ΝΔ δεν έχει καμία ουσιαστική πρόταση και έχοντας καταρριφθεί ό, τι είχε φτιάξει ως σχέδιο την προηγούμενη περίοδο, δεν έχει τίποτε άλλο να πει και ασχολείται μόνο με το αν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα» δήλωσε ο Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
κρεβατακια μωρου κυπρος
σωμα καλοριφερ τιμες θεσσαλονικη
ηλθον στα αρχαια
ληψη βιταμινης c
σχεδιο για κασκολ με βελονες
Αναφερόμενος στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με τις πολιτικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «η συζήτηση έχει γίνει και η πρόταση απορρίφθηκε», καταλογίζοντας στη ΝΔ προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το δικό της πολιτικό σχέδιο που «είναι απολύσεις, καταστροφή των εργασιακών σχέσεων, στήριξη της διαπλοκής που υπήρχε την προηγούμενη περίοδο, εκτελώντας ή υλοποιώντας τα συμβόλαια και τις συμφωνίες τις οποίες είχαν κάνει».
Σχολιάζοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως διαμορφώθηκε το σχέδιο της επόμενης περιόδου, το οποίο, όπως εξήγησε, έχει τρία μέρη και συγκεκριμένα, την επιτάχυνση όλων των νομοσχεδίων και των πρωτοβουλιών για θέματα θεσμικά και οικονομικά, τη βελτίωση της επικοινωνίας του κόμματος με τον κόσμο, καθώς και τα αναπτυξιακά συνέδρια, τα οποία στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.
«Η κυβέρνηση, το κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα, συλλογικά διαμορφώνουν και τη στρατηγική και τις επιλογές, τις οποίες κάνουν. Προφανώς, έχουν διακριτούς ρόλους, αλλά ο ρόλος του κόμματος είναι αυτός που διαμορφώνει τις συμμαχίες, τις δυνατότητες για να μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η διακυβέρνηση της χώρας» επισήμανε ο γραμματέας της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό, τι αφορά την αντιπαράθεση γύρω από τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ο κ. Ρήγας τόνισε: «Όλοι πρέπει να δέχονται την κριτική, καθώς είναι στοιχείο της Δημοκρατίας και η λογοδοσία είναι επίσης στοιχείο της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Θεωρώ ότι είναι άνευ λογικής και μάλιστα από συνδικαλιστικούς χώρους που εκπροσωπούν τους δικαστές να διαμορφώνουν μία τέτοια αντίληψη. Επιτέθηκαν οι Ενώσεις Δικαστών απέναντι στην κυβέρνηση, που σημαίνει ότι διαμόρφωσαν άποψη πολιτική. Αυτό νομίζω ότι είναι στα όρια του να παράγει η δικαστική εξουσία πολιτική. Δέχομαι την κριτική, είναι όμως στα όρια του να παράγουν πολιτική. Η δικαστική εξουσία οφείλει να τηρεί τους νόμους και κυρίως να έχει σχέση και να αντιλαμβάνεται και το περί δικαίου αίσθημα. Κι εμείς οφείλουμε να κάνουμε την κριτική και δε θα το απεμπολήσουμε ποτέ αυτό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου