Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

v for vendetta μηνυμα

Χθες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επιχειρηματολόγησε επί γερμανικού εδάφους υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συγκρίνοντας μάλιστα την περίπτωση της χώρας μας με εκείνη της μεταπολεμικής Γερμανίας.


v for vendetta μηνυμα

ποσα γουρουνια υπαρχουν στην ελλαδα βαση της στατιστικης αρχης

ληψης βιντεο

λάρισα τρίκαλα δρομολόγια

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Άαχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και απευθυνόμενος σε ένα κοινό που δεν καλοβλέπει το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Ρέγκλινγκ θύμισε στους παρισταμένους τη Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 με την οποία καθορίστηκε ο τρόπος με τους οποίους η Γερμανία αποπλήρωσε τις πολεμικές αποζημιώσεις που της είχαν επιδικαστεί.



«Η Γερμανία αποπλήρωσε την τελευταία δόση από τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του Λονδίνου το 2010», είπε αφήνοντας να εννοηθεί πως και η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί 57 χρόνια για να αποπληρώσει τα δάνεια της!



Όπως εξήγησε, εάν οι αποπληρωμές εκτίνονται σε βάθος ετών και οι χρηματοδοτικές ανάγκες μένουν χαμηλά και δεν υπερβαίνουν το ανώτατο όριο του 15% έως 20% του ΑΕΠ τότε η κατάσταση είναι βιώσιμη.


Η καλλιέργεια κλίματος εντός της Γερμανίας από τον Κλάους Ρέγκλινγκ δείχνει πως οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη εντός της ευρωζώνης για τον προσδιορισμό των οριστικών λύσεων για το χρέος.


Η Κομισιόν προσπαθεί να συγκεράσει τις απόψεις και προτείνει ένα ημι-αυτόματο μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους που αφενός θα επιτρέπει την ενεργοποίηση του «γαλλικού μηχανισμού» με ελάχιστες διατυπώσεις όταν η Ελλάδα χάνει τους στόχους για την ανάπτυξη, από την άλλη θα συναρτά τη σταδιακή επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα SMPs και ANFAs από την μεταρρυθμιστική προσήλωση της Ελλάδος και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.


Η Επιτροπή ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις ειδικές συνθήκες που θα μπορούσαν να συνδεθούν με την εφαρμογή των μέτρων για το χρέος. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα ήταν λογικό να θεσπιστεί μια ρήτρα «μη αντιστροφής» βασικών μεταρρυθμίσεων που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και πως το σκοπό αυτό θα ήταν χρήσιμο να καταρτιστεί ένας σύντομος κατάλογος βασικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες οι ελληνικές αρχές θα δεσμευθούν πως θα διαβουλεύονται με τους θεσμούς πριν κάνουν παρεμβάσεις.


Είναι χαρακτηριστικό πως σε έγγραφο που κατήρτισε η Κομισιόν και παρουσιάσθηκε στο προηγούμενο EuroWorking Group σημειώνεται πως πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η επίτευξη βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδος μακροπρόθεσμα και πως για το σκοπό αυτό, «οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα εφαρμογής που είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους υπό συνετές υποθέσεις και η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει μακροπρόθεσμα υγιείς οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές. Και οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι απαραίτητες».



περιοχη αγιοσ στεφανοσ αττικησ
θεους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου